ERVARINGEN

KLARA

Wat mij het meeste hielp was het beeldende en concrete van dit traject. Door gebeurtenissen en mensen die me gevormd hebben en mijn keuzes in het moment van nu met betrekking tot het verleden concreet te maken en daar beelden, voorwerpen of een actie aan te koppelen, krijgt het verleden en de emoties en gedachten die daarbij horen de erkenning die het nodig heeft en beklijven de keuzes. Ik wilde graag kunnen omgaan met (heftige) emoties; ze niet zo mijn handelen in negatieve zin laten beïnvloeden. Gedachten en emoties zijn er nu eenmaal, ik ben wie ik ben, er is me overkomen wat me is overkomen, maar ik heb wel degelijk een keuze in hoe ik me er nu toe verhoud. De concrete 'trucs' om met gedachten en gevoelens om te gaan, hebben een direct effect op mijn leven en mijn relatie met de mensen van wie ik houd. Ik heb voor het eerst de ervaring dat emoties en de gevolgen me niet meer machteloos makend hoeven te overkomen, maar dat ik altijd een keuze heb. Iedere keer weer opnieuw. Dat is heel bevrijdend.

Ik denk dat veel mensen hiermee geholpen kunnen worden, om trauma's te helen, om oude patronen die in de weg zitten te doorbreken, om te groeien en liefdevolle relaties te verstevigen.NOOR

Ik ben niet wat ik doe, maar ik ben mijn kwaliteiten. Heel bijzonder om dit te mogen ontdekken en samen naar op zoek te gaan, in én met hulp van de natuur. De multidisciplinaire vorm van dit traject is uitdagend en heeft er voor gezorgd dat ik mezelf vanuit verschillende invalshoeken heb leren kennen, uiten en vertrouwen.

Samen met Inez ging ik op zoek, en ik ontdekte dat dat wat ik zocht steeds bij me was. Het is niet alleen het traject, maar ook zeker het mens, de gids, die heeft gezorgd voor een nieuwe blik op mezelf en de wereld om me heen. Op bijzondere én steeds verschillende wijze heeft ze me mijn eigen krachten leren (her-)ontdekken en de durf om hier (weer) op te vertrouwen. Van iemand die volledig was vast gelopen, neem ik nu (stukje bij beetje) weer de leiding over mijn leven door keuzes te maken die écht bij me passen.ADRIENNE

In de afgelopen maanden heb ik bij/met Inez een natuurcoachings programma doorlopen. Hierbij hebben we prachtige wandelingen gemaakt over de Hilversumse heide en tijdens deze wandelingen mooie en zinvolle gesprekken gevoerd.

Zo ontstond er ruimte om vrij te kunnen fantaseren over mijn behoeften en wensen.

Inez heeft me geholpen om helder te formuleren wat mijn wensen zijn, inzicht te krijgen in mijn belemmeringen om hier te komen, en te onderkennen welke bronnen in mijzelf aanwezig zijn om deze wens te kunnen vervullen.

Hierbij maakt ze gebruik van de natuur en van beelden die ikzelf in de natuur gevonden of gecreerd heb.

De rust en wijsheid die ik bij Inez ervaren heb zijn heilzaam gebleken.WILKE

De natuurcoaching door Inez was geweldig! Door de wandelingen en door beelden in de natuur te zien en te creëren werd het snel zichtbaar en voelbaar wat er in je omgaat, wat de blokkade is en hoe je het zou willen veranderen. Ook al wist ik veel wel met mijn hoofd over het probleem, nu kon het indalen in mijn gevoel en lijf.
De oplossingen dienen zich dan anders of vollediger aan. Door de beweging en de rust van de wandeling en de natuur voelt het gesprek zo natuurlijk. Het zien van je zelfgecreëerde toekomstbeeld in de natuur is zo krachtig dat ik het nu ook nog steeds snel op kan roepen als leidraad.

Inez maakt het helder door duidelijke vraagstelling, afbakeningen (omdat je al gauw zelf kunt verzanden in teveel gedachtes) en duidelijke antwoorden. Dit geeft houvast aan dit gevoel en beeld! Het probleem is niet meteen over, maar je hebt nu meer handvatten om een en ander te hanteren, stappen te nemen en je toekomst te veranderen. In de praktijk voel ik nu dat ik anders op bekende situaties reageer en letterlijk een betere weg bewandel!

In de Journey heb ik ook een prachtige innerlijke tocht gemaakt, die Inez voortreffelijk begeleidde en kon de steunpilaren in mezelf vinden die nu nog steeds voelbaar zijn.

Inez en ik kenden elkaar al lang als collega zangeressen, maar niet in deze setting. Ik voelde mij vanaf de eerste minuut veilig met mijn probleem en zij stuurde heel snel 'to the point’, wat veel vertrouwen gaf! Ik had nooit het gevoel dat ik iets moest uitleggen….ze heeft een natuurlijke manier van begrijpen en aanvoelen. We keken gewoon samen naar wat er was en is en ze schuwde daarbij niet om ook haar eigen ervaringen te delen. Daaruit vloeide haast als vanzelf de visie en het gevoel voor mijn toekomst!


WIL JE MEER WETEN